LIFESTYLE Żywienie

Misja: Wielkanoc

Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od

Data publikacji: 2018-03-08 | 13:00
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Misja: Wielkanoc
Kategoria: Żywienie, LIFESTYLE

Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo.

Misja: Wielkanoc Żywienie, LIFESTYLE - Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo.

Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo. 

Przygotowując się do Wielkanocy, warto wcześniej zaplanować menu i zrobić przynajmniej częściowe zakupy, zaopatrując się w rzeczy o dłuższych terminach przydatności – bakalie, mąkę, przetwory warzywne i owocowe oraz przyprawy i dodatki spożywcze, a wśród nich majeranek lub przyprawę do żurku i barszczu białego, pieprz ziołowy, przyprawę do indyka po staropolsku i do mięsa wieprzowego oraz proszek do pieczenia Galeo. Wiele dań możemy również zrobić wcześniej lub wstępnie je przygotować. 

Zamiast sernika zdecydujmy się na paschę. Będzie smaczna również po zamrożeniu – podana jak lody. Można przygotować ją spokojnie kilka tygodni przed Świętami. Wybierzmy też mazurek na kruchym spodzie. Upieczony placek możemy przechowywać nawet dwa tygodnie, a zamrożony jeszcze dłużej. W Wielką Sobotę wystarczy zrobić tylko polewę, np. z czekolady z cynamonem Galeo, i ozdobić go bakaliami.

Dwa tygodnie przed Wielkanocą możemy przygotować pasztet i zamiast upiec, również go zamrozić. Przed Świętami wystarczy tylko wstawić go do piekarnika. W Wielki Piątek z kolei dobrze jest zamarynować mięsa, najwygodniej korzystając z gotowych mieszanek, np. przyprawy do mięsa wieprzowego czy przyprawy do indyka po staropolsku Galeo. 

W świąteczne dni warto też zadbać o to, żeby na stołach pojawiły się świeże warzywa i owoce, a także dania z wykorzystaniem ziół i przypraw ułatwiających trawienie, takich jak np. pieprz ziołowy Galeo, który świetnie pasuje chociażby do jajek. A jeśli świąteczne śniadanie zaczynacie od żurku, możecie ułatwić sobie gotowanie i sięgnąć po kompozycję do żurku i barszczu białego Galeo.

A to już wiesz?  KLIF OTWARTY NA... STYL!

Przyprawy Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour i E.Leclerc w cenie ok. 1,29 zł.

***

Przyprawa do żurku i barszczu białego to oryginalna mieszanka ziół i przypraw najwyższej jakości, która doskonale wzbogaca smak i aromat żurku i białego barszczu. Polecana również do przyprawiania innych domowych zup, np. kartoflanki.
Składniki: czosnek, sól, majeranek, cebula, pasternak, marchew, pieprz czarny, koperek, liście laurowe, ziele angielskie, liście selera
Masa netto: 20 g
Cena: ok. 1,29 zł

Przyprawa do mięsa wieprzowego podkreśli m.in. smak pieczonego schabu, podawanego na zimno podczas wielkanocnego śniadania. Kompozycja doskonała do smażenia, pieczenia i duszenia mięsa, pasuje również do sosów.
Składniki: sól, czosnek granulowany, gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka słodka, majeranek, chili, cząber, rozmaryn.
Masa netto: 16 g
Cena: ok. 1,29 zł

Przyprawa do indyka po staropolsku wzbogaci smak wykwintnego i delikatnego mięsa z indyka. Pasuje zarówno do filetów jak i udźców, niezależnie od wybranego sposobu przyrządzenia. 
Składniki: sól, czosnek granulowany, cząber, papryka słodka, cukier, pieprz czarny, tymianek, kwas: kwas cytrynowy, kminek, rozmaryn, majeranek.
Masa netto: 20 g
Cena: 1,25 zł

Pieprz ziołowy to mieszanka aromatycznych ziół i przypraw, której ostrość jest porównywalna z pieprzem naturalnym. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole podkreślając smak jajek i ułatwi odzyskanie dobrego samopoczucia po zjedzeniu zbyt dużej ilości tłustych i ciężkostrawnych dań.
Składniki: gorczyca biała, kolendra, papryka słodka, majeranek, kminek, chili. 
Masa netto: 12 g
Cena: 1,19 zł

Majeranek ma korzenny smak i wyrazisty aromat. Nadaje charakteru daniom mięsnym, pasztetom, wędlinom i potrawom z grzybów. Obowiązkowy składnik wielkanocnego żurku.
Masa netto: 6 g
Cena: 1,15 zł

Proszek do pieczenia to sekret wielu puszystych wypieków. Opakowanie wystarcza na 1 kg mąki.
Składniki: substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, mąka pszenna.
Masa netto: 30 g
Cena: 1,29 zł

A to już wiesz?  Villa Italia - Wielkanocne Nowości

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Misja: Wielkanoc Żywienie, LIFESTYLE - Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo.
Hashtagi: #Żywienie #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy